smg
smg
witam wszystkich
jestem od okolo tygodnia szczesliwym posiadaczem emeczki (e46) i mam pytanko dotyczace skrzyni smg...nie chcialbym sie zblaznic,ale bardzo mnie to trapi,czy normalne jest ze ta skrzynia troche szarpie tzn mam wrazenie jakby nie pracowala tak jak powinna(czasami musze krecic autko na wysokich obrotach zeby zmienilo bieg,a czasami go zmienia calkiem plynnie (mowa jest o trybie automatycznym,bo w trybie sekwencyjnym wszystko jest ok).nigdy wczesniej emka nie jezdzilem,a w innych automatach sie z czyms takim nigdy nie spotkalem.
strasznie mnie to wk....,gdy w miescie moja biala bryczka wyje jak najeta.
moglby mnie ktos oswiecic w tej materii?
z gory dzieki za wszelkie info.
pozdrawiam wszystkich m-swirow
jestem od okolo tygodnia szczesliwym posiadaczem emeczki (e46) i mam pytanko dotyczace skrzyni smg...nie chcialbym sie zblaznic,ale bardzo mnie to trapi,czy normalne jest ze ta skrzynia troche szarpie tzn mam wrazenie jakby nie pracowala tak jak powinna(czasami musze krecic autko na wysokich obrotach zeby zmienilo bieg,a czasami go zmienia calkiem plynnie (mowa jest o trybie automatycznym,bo w trybie sekwencyjnym wszystko jest ok).nigdy wczesniej emka nie jezdzilem,a w innych automatach sie z czyms takim nigdy nie spotkalem.
strasznie mnie to wk....,gdy w miescie moja biala bryczka wyje jak najeta.
moglby mnie ktos oswiecic w tej materii?
z gory dzieki za wszelkie info.
pozdrawiam wszystkich m-swirow
- robert///m3
- Kontakt:
Re: smg
Troche o smg jet na forum... wystarczy poszykać
wydaje mi się ze sprzęgło ci siada bo tak nie powinno być 

prawdziwa BMK-a to M-ka
ok,rozumiem,ale troche mnie to wku.... jezeli w aucie cos nie gra-a nie gra.
dzisiaj np podczas spokojnej jazdy w miescie zapalily mi sie kontrolki na desce i wygladalo to jak mala dyskoteka,lacznie z kontrolka od hamulca recznego,cisnienia w oponach,jakas male zolte kolko zembate tez sie zapalilo i wtedy zdebialem,totalnie nie wiem co sie dzieje.
na pewno musze pojechac na kompa i zczytac bledy,ale moze ktos z was wie ile moze kosztowac naprawa tego wszystkiego.zrobilem zdjecie tych kontrolek,ale nie wiem jak mam je wam pokazac.
please help me
dzisiaj np podczas spokojnej jazdy w miescie zapalily mi sie kontrolki na desce i wygladalo to jak mala dyskoteka,lacznie z kontrolka od hamulca recznego,cisnienia w oponach,jakas male zolte kolko zembate tez sie zapalilo i wtedy zdebialem,totalnie nie wiem co sie dzieje.
na pewno musze pojechac na kompa i zczytac bledy,ale moze ktos z was wie ile moze kosztowac naprawa tego wszystkiego.zrobilem zdjecie tych kontrolek,ale nie wiem jak mam je wam pokazac.
please help me
tu je wrzuć i wklej potem linkaale nie wiem jak mam je wam pokazac.
please help me
http://imageshack.us/
Tryb automatyczny to tak na prawde dodatek do tej skrzyni, nie ocenialbym stanu skrzyni po tym.
Wedlug mnie dziala to tak sobie i nawet sredniej jakosci 4 biegowy automat dziala sprawniej i plynniej.
Wedlug mnie dziala to tak sobie i nawet sredniej jakosci 4 biegowy automat dziala sprawniej i plynniej.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
a tuytaj podaje linka ze zdjeciem tych kontrole ,ktore mi sie wczoraj zapalily.dla beki dodam,ze dzisiaj juz jest ok,nic sie nie swieci i juz totalnie zwariowalem...o co tu ku....chodzi
pozdro
http://yfrog.com/esimg0363j
pozdro
http://yfrog.com/esimg0363j
Jedź odczytać zapisane błędy i może one coś rozjaśnią, bo te wszystkie kontrolki naraz to raczej nie powinny sie zapalić... No chyba że w jednym czasie wystąpiła usterka np czujnika ABS (zapala się pomarańczowy trójkącik na środku + hamulec ręczny + ABS), ale czujnik ciśnienia też się wtedy zapala? No i ten trybik to od skrzyni biegów.
Mi tam nigdy nic nie szarpalo na trybie automatycznym.Wszystko szlo gladko i sprawnie,pelen komfort.W miescie jezdzilem na programnie 2lub3.Jasne nie jest to automat ale jakiejs wielkiej przepasci nie zauwazylem.A co do kontrolek to mialem kiedys to samo raz sie zapalaly a innym razem gasly.Z bledow wynikalo ze to jakas czesc od dsc(czujnik czy pompa) a okazalo sie ze to jakas pierdola za kilkadziesiat zeta z antynapadu ktory zamontowalem jako dodatkowe zabezpieczenie.Czujnik z antynapadu szwankowal i przez to glupiala elektronika w aucie.
Moje smg chodzi, no wiadomo nie idealnie bo to nie jest typowy automat ale chodzi, dość plynnie, mam to samo co tu kolega opisuje mianowice te same kontrolki mi sie wlaczaja tez niewiem co to za przyczyna. Jezeli kolego juz sie dowiesz co bylo przyczyną to napisz chetnie sie podziele swoja historia jezeli dowiem sie czegoś wiecejo swoim problemie.
Zapomnialem dodac, ze od momentu kiedy zaczely mi sie zapalac te kontrolki, przy zmianie biegu samochod jakby przygasal... tj. spadaja obroty i malo co niegaśnie przy redukcji na "automacie" podczas wolnej jazdy.
Zapomnialem dodac, ze od momentu kiedy zaczely mi sie zapalac te kontrolki, przy zmianie biegu samochod jakby przygasal... tj. spadaja obroty i malo co niegaśnie przy redukcji na "automacie" podczas wolnej jazdy.
Na jutro mam termin u niezlego czarodzieja od naszych cacek.Jezeli cos sie dzieje nie tak,jak powinno,to na pewno sie o tym dowiem i sie z toba podziele doswiadczeniami.jako ciekawostke podam,ze do tej pory jezdze i nie mialem juz tego przypadku,ale na swoj sposob jestem perfekcjonista i nie odpuszcze,dopuki sie nie dowiem co sie dzieje z moja "beatką"
a tak na koniec to zycze wszystkim przyjemnosci z jazdy podczas zimy dziesieciolecia-na letnich,prawie lysych oponach

a tak na koniec to zycze wszystkim przyjemnosci z jazdy podczas zimy dziesieciolecia-na letnich,prawie lysych oponach

kółko zębate nie powinno ci się zapalić przy uszkodzonym czujniku ABS... ale mogę się mylić. lub może tobie się wydawało że się to zapaliło, a się nie zapaliłoszeryf22 pisze:podczas spokojnej jazdy w miescie zapalily mi sie kontrolki na desce i wygladalo to jak mala dyskoteka,lacznie z kontrolka od hamulca recznego,cisnienia w oponach,jakas male zolte kolko zembate tez sie zapalilo